Undrar

 • Varför är det snöstorm?
 • Kommer min chaufför Alex komma i tid?
 • Vad kommer egentligen hända med vår räknare?
Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
 • Into the Wild
 • Babel
 • The Bucket List
 • Motorcycle diaries
 • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
 • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

4 reaktioner till “Undrar”

 1. Hej bror.

  Har glömt att du oxo har en blogg, haha, tokigt.

  Nu kommer du ju snart hit, tjohooo. Rock And Roll.
  Ska inte dricka någe öl tills du kommer, drack hela baren i går o var upp o kräktes lite inatt, illa.
  Men det var bra fest minsann.

  Skaffa One-2 Call sim kort, o så ringer du mig,

  hej hopp

  lillebror

 2. Snöstorm för att ni ska veta vad ni lämnar, dvs bajs.
  Alex kom i tid, tecken på kompiskärlek?
  Vem bryr sig om räknaren.

  Shit vad jag kommer sakna er, ska samla stålar och jobba in tid för jag kommer
  inte orka hela er resa utan att träffa er…

  Hoppas flyget gick i tid och att ni kommer fram.
  PS: På 7-eleven på Koh Tao(sairee) säljer dom is, kyl vinflaskan lite innan servering – glömde tipsa om det….

 3. Sola lugnt nu pojkar.

  Ute yr snön och jag fick inte den där lägenheten heller. Får se hur länge det dröjjer tills jag sätter mig på planet…
  Ja, iaf tills efter april, jag måste ju åka snowboard innan jag ger upp och lämnnar landet :-)

  Jag är ganska säker på att du inte behöver oroa dig för din räknare förresten 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *