Fem dagar kvar och huvudet håller på att explodera

Det har hänt mycket på sistone. Varje dag går i fast forward.

I helgen så hade vi en liten grillfest för familjen. Det kom ca 15 personer! Vi grillade rostas och fläskfilé och till det serverades pevre och chilensk potatissallad. Rött vin och öl dracks det i massor och jag tror alla uppskattade evenemanget -jag gjorde det i alla fall!

Hela tiden dyker det upp små saker i huvudet som omvandlat i handling blir en liten uppgift. Jag har äntligen lagat mina svarta byxor :)

Många frågor dyker upp också. Hur kommer det att fungera med våra MasterCard-kort? Kommer vi behöva kontanter? Ska man ta med sig en stor tub med tandkräm? Har vi alla program i datorn som vi behöver? Vilka skor ska jag ha på mig när vi åker?

Roberto: lägg upp lite bilder!

Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
 • Into the Wild
 • Babel
 • The Bucket List
 • Motorcycle diaries
 • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
 • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

3 reaktioner till “Fem dagar kvar och huvudet håller på att explodera”

 1. Grillfesten var Kanon!!!! jätte god mat och dryck. Vi tackar hjärtligt för det. Sällskapet var också härlig. Ni får göra om det när ni kommer tillbaka, vi hinner inte nu i alla fall.
  Tack ännu en gång.
  Kram.
  (PS. Det heter Pebre.)

 2. Vi är Chilenare förstås!!! då är man slarvig och gör ingen skillnad mellan B och V. (nu har du fått din första lektion). Och glöm inte HUEVOS REVUELTOS på lördag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *