Helt hopplöst -jag vill åka nu

Jag undrar vad jag skulle föredra om jag fick välja; att gå hemma som Roberto och få dagarna att gå genom att ta promenader i det fina vädret eller att jobba med att på något konstigt sätt försöka slutföra ett arbete som ingen ändå ska ta över?

För tillfället får jag dagarna att gå genom att… -ja hur får jag egentligen dagarna att gå?

Jag åker till och från jobbet varje vardag och däremellan sitter jag framför min dator. Jag svarar på mail och löser en del uppgifter kortsiktigt, med en överhängande tanke i bakhuvudet att det är helt i onödan.

Det enda roliga nu är det jag knappt har tid med; att träffa de människor jag ska lämna här hemma när vi åker. Och det känns både bra och dåligt. Bra för att jag gillar dem helt enkelt men dåligt för att det på något sätt känns onödigt eftersom jag ändå ska åka ifrån dem. Jag hoppas några av dem försöker hålla kontakten med oss så som jag själv ska försöka göra. Jag hoppas också att några av dem kommer och hälsar på oss, speciellt när hemlängtan blir för jobbig.

Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
  • Into the Wild
  • Babel
  • The Bucket List
  • Motorcycle diaries
  • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
  • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

3 reaktioner till “Helt hopplöst -jag vill åka nu”

  1. Jag ska jaga John med blåslampa så att han skuttar på ett plan, lockar du då även med lite fiske så ska du se att det inte blir några som helst problem! :)

  2. Jaga med blåslampa kommer inte på tal. Du kommer behöva nät för att hålla mig hemma…

    Vi ses i patagonien. Jag packar skinnhattar, flugor och beckolja(för doften, inte mot mygg).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *