Kolla noga igenom ditt försäkringsbrev

Jag ringde till Länsförsäkringar och beställde en hemförsäkring och en reseförsäkring (tillfällig utlandsvistelse). So far so good.

När försäkringsbreven kom hem några dagar senare läste jag på första bladet att man skulle kontrollera att allt verkade rätt och riktigt. Jag och Roberto läste tillsammans igenom de båda breven och självklart var det ju fel.

Till skillnad från hur det har varit tidigare med hemförsäkringar så gäller from 2007-05 att de som försäkringen (Länsförsäkringar) ska omfatta måste vara folkbokförda på adressen som försäkringen ska täcka.

Jag är folkbokförd på adressen men inte Roberto, och eftersom vi antog att han, i egenskap av att vara min ”sambo”, skulle vara inkluderad i försäkringen så var han i och med den nya ändringen inte det.

Reseförsäkringen var också feltecknad. Den var tecknad från och med avresedatum och inte från och med den 46:e dagen (hemförsäkringen ska täcka de 45 första dagarna).

Jag ringde upp Länsförsäkringar och fick veta att om Roberto tecknar hemförsäkringen istället för mig, så gäller den även för honom eftersom han är försäkringstagaren. Och eftersom jag är folkbokförd på adressen så är automatiskt även jag försäkrad. Vilken byråkrati. Jag såg även till att reseförsäkringen blev rätt.

Om vi inte hade sett detta och det skulle hänt något på resan så skulle troligtvis inte Roberto varit försäkrad, även fast han stod med på försäkringsbrevet för reseförsäkringen.

Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
  • Into the Wild
  • Babel
  • The Bucket List
  • Motorcycle diaries
  • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
  • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *