Flytta är det värsta som finns…

I helgen har vi flyttat. Men bara flyttat ifrån, inte flyttat till. Känns konstigt för det lilla roliga med att flytta är ju att göra i ordning det nya stället som man flyttar till. Nu flyttar vi ju inte till något nytt ställe så denna flytt var helt igenom tråkig.

I fredags så packade vi ner det mesta i lådor. I lördags körde vi alla stora saker och en del lådor till min morsas vind och Robertos morsas förråd. I söndags och igår tog vi hand om det sista då det var flyttstädning idag. Vi har såklart anlitat en flyttfirma så vi slipper städa själva. Hur skönt som helst!

Jag måste ändå säga att flytten gått ganska smidigt, trots att vi hade hyrt hyrbil för bara fyra timmar i lördags och hissen (vi bodde på sjätte våningen) havererade efter första lasset (!). Det lasset innehöll tvättmaskinen och torktumlaren och en säng. Tunga grejer med andra ord. Det såg lite mörkt ut ett tag men det kom en hisskille och fixade biffen efter en och en halv timme så då kunde vi fortsätta med skytteltrafiken. Vi blev då tvungna att ha bilen två timmar extra, och de två timmarna kostade nästan lika mycket som de första fyra. Totalt ca 1100kr.

Nu sover jag hos min kära mor i lillebrors gamla rum och Roberto sover i sin mammas gästrum. Det känns helt okej. Trots att rummet jag sover i mer liknar ett förråd än ett sovrum.

Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
  • Into the Wild
  • Babel
  • The Bucket List
  • Motorcycle diaries
  • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
  • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *