Vad fort man glömmer bort sitt jobb

Varje gång jag varit ledig från mitt jobb i mer än ett par dagar så har jag helt glömt bort att jag överhufvud taget har ett jobb. När jag kommer tillbaka till jobbet efter en vecka ledigt så har det hänt att jag glömt portkoden så att jag fått ringa någon kollega och fråga.

Hur kommer det sig?

När jag är ledig en vanlig helg så hinner jag varva ner lite grann. Jag är inte trött, eftersom jag aldrig ställer veckarklockan när jag är ledig. Magen mår bättre. Jag blir inte hungrig på samma tider. Jag sover bättre.

Det måste vara en psykologisk inställning.

Mitt i en arbetsvecka har jag svårare att sova. Svårare att gå och lägga mig, och svårare att somna när jag väl gått och lagt mig. Jag blir hungrig prick klockan nio, klockan tolv och klockan sex. På en helg kan jag ibland äta frukost klockan nio eller tio och lunch eller middag vid tre, fyra, åtta eller nio. Det är inte så noga när jag äter, utan bara att jag äter. Att äta när jag faktiskt är hungrig och sova när jag faktiskt är trött. Är jag inte hungrig till unch så äter jag inte. Jag vill inte äta bara för att kroppen är inställd på att lunchen är mellan klockan tolv och klockan ett. Inte gå och lägga mig före klockan tolv bara för att jag ska få mina åtta timmars sömn trots att jag kan vara hur pigg som helst.

Det ska bli spännande att se om vår resa kommer förändra saken 😉

Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
  • Into the Wild
  • Babel
  • The Bucket List
  • Motorcycle diaries
  • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
  • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *