Hmm, deja vu -jag har visst varit med om det här förut…

Jag kom precis på att jag har varit med om att säga upp mig från ett jobb förut. Ett jobb som jag gillade.

Deja vu!

När jag jobbade på Siemens som service-tekniker för flera år sedan, det var direkt efter gymnasiet, så sa jag faktiskt upp mig från jobbet. Anledningen till att jag slutade då var att jag skulle börja plugga. På jobbet var det ingen som förstod mig, chefen försökte dessutom övertala mig att jag minsann skulle kunna komma upp i samma lön på de fem åren jag skulle ha jobbat istället för att plugga som när jag skulle vara klar med högskolan. Det hade jag svårt att tro på, det var ju inte pengarna som avgjorde om jag skulle sluta eller jobba kvar. Dessutom var jag yngst på jobbet och ville väl egentligen göra något mer stimulerande.

Att jag slutade den gången har jag aldrig ångrat. Det kanske är som man brukar säga; Man ångrar bara det man inte gjorde.

Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
  • Into the Wild
  • Babel
  • The Bucket List
  • Motorcycle diaries
  • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
  • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *