Den bästa indiska restauranten i Sverige?

Idag åt jag på vad jag tror är den bästa indiska restauranten i Sverige, Restaurang Sonarga. Jag var där med Per och vi tog alternativ två (som brukar vara kyckling) vilket var chicken masala. 65kr kostade det. Det måste nog också vara det biligaste man kan betala för så god mat. Helt klart mitt favoritställe att äta på, synd att jag inte kan äta lunch där oftare eftersom jag jobbar i stan.

Om du är i Tumba eller har vägarna förbi tumba så stanna och ät där! Du kommer garanterat bli nöjd.

Ett tips; om du äter middag där så ta ett pashwari nan-bröd till maten. Sååå grymt gott.

Restaurang Sonarga
Restaurang Sonarga
Chicken masala
Chicken masala
Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
 • Into the Wild
 • Babel
 • The Bucket List
 • Motorcycle diaries
 • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
 • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

5 reaktioner till “Den bästa indiska restauranten i Sverige?”

 1. Hej!
  Håller helt klart med dig om att den här restauranger är underbar!
  Jag åker hit och äter dagens lunch (det vegetariska alternativet) och jag blir aldrig besviken, supergott!

 2. Denna restaurang är nog utan att ljuga den bästa indiska stället jag känner till i stockholm.

 3. Jag håller också med om att det är den bästa indiska restaurangen jag har ätit på! Ska faktiskt hämta mat därifrån alldeles strax :D.

  1. Åh! Jag vill också ha mat därifrån.

   Vad ska du äta? Eller förresten säg ingenting… 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *