Mycket smaskens på fotomässan

Idag var vi på fotomässan. Jag blev visserligen attack-sjuk igår eftermidag. Så sjuk att jag åkte hem från jobbet och sov fem timmar på dagen och vaknade på kvällen mer groggy än innan jag somnat. Men det gick bra att gå runt på mässan snuvig och varm ändå.

Vi hade nog inte insett riktigt hur mycket prylar vi egentligen måste ha med oss. Eller vill kanske man ska säga. Fotomässan, kommer det nog visa sig, var ganska dålig för vår ekonomi…

Förutom tuffa prylar som det här objektivet så var det ett par saker som vi vill ha:

Roberto provskjuter 800mm zoom-objektiv
Roberto provskjuter 800mm zoom-objektiv

Vi vill ha ett lätt stativ med oss som inte tar för mycket plats, kanske ett sånt här:

Roberto kollar ett stativ
Roberto kollar ett stativ

Vi kollade också på en Steadicam Merlin för videokamera (vill-ha-faktorn var maxad):

Steadicam Merlin
Steadicam Merlin

Med en sån kan man göra så här bra videoinspelningar:

Och självklart så måste man ju då ha en videokamera 😉 Vi har kollat på ett par, men vi har inte fastställt våra behov än. Vi väntar nog med det ett tag (valet står mellan Sony CX11 och Canon nånting med SD-kort, full HD och en mycket bättre autofokus-funktion).

Mässan höjdpunkt var en kille från Canon som, visade det sig, själv hade rest. Vi pratade kameror, spons, resa och mer kameror. Melker hette han. Grymt trevlig. Melker, fixa spons åt oss nu!

Melker
Melker
Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
  • Into the Wild
  • Babel
  • The Bucket List
  • Motorcycle diaries
  • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
  • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *