Att fullständigt och helhjärtat fokusera på något

Shaolinmunk

Att det ska vara så svårt att göra just detta. Att fullständigt fokusera på en sak. Det är en så otroligt frustrerande känsla att vilja göra en massa saker men att inte kunna fokusera.

Det är så mycket runtomkring som pockar och drar. Så irriterande att något så orelevant som att man ska passa en tid sex timmar fram i tiden kan göra att man inte kan koncentrera sig på nuet! Man ska hela tiden någonstans, man ska hela tiden göra något.

Jag har blivit bättre på att kunna fokusera, men jag är långt ifrån där jag vill vara (se bilden ovan…hehe). Jag tror att förmågan att fullständigt kunna fokusera på något (eller någon för den delen) är otroligt värdefull.

Resandet ger mig denna förmåga att kunna fokusera. På ett ganska brutalt sätt så frikopplar man sig från allt. Då är det inga problem att sitta och läsa en bok en hel dag. Och dagen efter det. Och dagen efter det. Tiden försvinner samtidigt som man är fullständigt närvarande.

Då är jag där jag vill vara och exakt vad jag gör där är av mindre betydelse. Fast konsekvensen av känslan med obegränsat med tid är att kreativiteten vaknar till liv, och på ett ganska “ofrivilligt” sätt blir det jag gör…betydelsefullt.

Förmåga att kunna fokusera tillsammans med förmågan att ta initiativ och chanser gör att man kommer väldigt långt. Varje år träffas 1000 av världens främsta talare på en konferans i Californien som kallas TED (Technology, Entertainment, Design). Jag tittade på ett tal på topp 10 listan och sen var jag fast! Titta, lyssna och bli inspirerad. Det blir jag.

Roberto

Författare: Roberto

Lärare. Simtränare. Äventyrssökare. Entreprenör. Bloggare. Fotograf. Tedrickare & livsnjutare :)

1 reaktion till “Att fullständigt och helhjärtat fokusera på något”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *