Min dagbok för ett år sedan del 1

Sitter här och sorterar bland dokumenten och hittade en liten text som jag skrev för precis lite mer än ett år sedan. Shit vad tiden går fort när man har ett mål med sin vardag.

2007-10-04:

Nu sitter jag på jobbet i vanlig ordning med fötterna på bordet utan att egentligen ha så mycket att göra. Ska till Nynäs efter lunchen med lite grejer, ett ganska skönt uppdrag en dag som denna när solen skiner och himmelen är klarblå.

Det är fortfarande mer än ett år kvar tills vi ska åka, men Roberto säger att tiden går väldigt fort året innan man åker. Han borde ju veta, han har ju rest förut.

Jag däremot känner mig lite stressad för att jag fortfarande slåss med min ekonomi och med utgifter som inte vill bli mindre eller färre. Nu bor jag med Roberto, Per och David och hyran är på runt 2500kr/person och månad och då ingår ju allt. Billigare kan man ju knappt bo.

Det borde inte vara något problem att, åtminstone, få ihop 40000kr men eftersom jag ligger lite back så får vi se vart jag hamnar.

Föga visste jag då om hur mycket pengar jag skulle kunna spara. Utan att egentligen gå in på några detaljer så kan man lungt säga att jag redan uppfyllt det ekonomiska mål jag satte upp för ett år sedan 😉

Jag kommer skriva mer om det här året som gått vartefter. Kolla gärna in min sida här på bloggen.

Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
  • Into the Wild
  • Babel
  • The Bucket List
  • Motorcycle diaries
  • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
  • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *