Himalaya -here we come!

Jag såg TV-programmet Packat och klart häromdagen. Vilket bra program! Jag har inte sett packat och klart på länge, de brukar mest visa tråkiga charter-orter (enligt vad jag kommer ihåg).

Men den här gången var det äventyr på rikgtigt. De var ett inslag från Himalaya. Det var bra filmat, fint foto, bra tips, de hade tur med vädret och jag satt och njöt under hela inslaget.

Jag har faktiskt aldrig tänkt mig in i hur det skulle vara att själv bestiga ett berg som de gjorde i inslaget. Berget var ca 6000 meter. Nån gång har jag väl gått upp på en kulle som varit ca 1000 meter hög. Men fatta vad jobbigt att vara uppe över 2-3000 meter. Dåligt med syre och kallt.

Nu har jag i alla fall bestämt mig för att jag ska dit nån gång. Jag jag vet att det kanske låter löjligt, men jag menar det. Det gäller väl att passa på när man är i närheten.

Kolla på programmet om du inte sett det!

Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
  • Into the Wild
  • Babel
  • The Bucket List
  • Motorcycle diaries
  • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
  • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *