Idag gjorde jag någonting riktigt dumt…

Idag gjorde jag någonting riktigt riktigt dumt. Och korkat. Och oortodox. Det känns konstigt i hela kroppen. Det känns nästan som om jag bryter mot någon moralisk kod eller rentav mot lagen.

Mår nästan illa när jag tänker på det.

Visserligen bestämde jag mig för jättelänge sedan att jag skulle göra det. Men ändå känns det som om jag redan ångrat mig. Men jag kan inte få det ogjort heller…

Att säga upp sig från det bästa jobb jag hittils haft (och troligtvis ett av de bättre jobben jag någonsin kommer att ha haft) känns som att sparka någon annan, någon med ett sämre jobb, i ansiktet. Hårt.

Den konstigaste känslan hittils dock, på den här resan (för den har ju redan börjat), är ensamheten. Det finns ingen att prata med. Ingen förstår. Eller vill förstå. Den enda jag kan prata med är min resekamrat Roberto. Vi sitter ju i samma båt så att säga.

Jag får nog ta och smälta det här några dagar.

Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
  • Into the Wild
  • Babel
  • The Bucket List
  • Motorcycle diaries
  • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
  • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

2 reaktioner till “Idag gjorde jag någonting riktigt dumt…”

  1. Jag har varit där också! Att säga upp sig från ett jobb man stortrivs med är otroligt tungt. Det värsta är att jag trodde jag skulle gå till något bättre men det blev tvärtom, det visade sig senare att det var ett av de värsta jobben jag har haft. Men allt ordnar sig, bara man inte låter sig tryckas ner för att slutligen ge upp. Det gäller att se positivt, även när det är jättedeppigt, för en dag vänder det.

    //Anders

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *