Måste bara skriva av mig lite…

Hej!

Idag har det varit en ganska vanlig dag. Små variationer…

En kul variation idag var att de rinde från inLife och sa att min (kära) MacBook var klar. Den hade spruckit, precis som många andra, där handlederna vilar på datorn när man skriver.

När jag tog emot den och öppnade locket blev jag skitglad, inte nog med att de hade bytt plasthöljet, de hade också bytt tangentbordet och musen. De hade oxå satt på en trevlig plast där händerna vilar för att datorn inte ska bli smutsig. Men det var lite för bra för att vara sant.

När jag satte på datorn för att se att allt fungerade som det skulle så märkte jag att musen var jättkonstig. Musknappen klickade inte längre som jag var van vid utan den kändes ganska fastklistrad. Det var som någon annan skrev någonstans på internet; det kändes som om det låg en gummibjörn under knappen.

Suck.

Om jag ville så kunde de ta emot datorn igen och då skulle det dröja en vecka till innan den var fixad. Orkade inte vänta på det så jag tog hem den, och en lapp med servicechefens telefonnummer.

Men nu, till min stora förvåning så verkar den faktiskt bli bättre och bättre ju mer jag klickar.

Så här såg datorn ut innan jag lämnade in den (ja jag har snott bilden):

Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
  • Into the Wild
  • Babel
  • The Bucket List
  • Motorcycle diaries
  • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
  • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *