Det var bara en dröm…

Det här skrev jag egentligen på vår resesida på backpacking.se den 30/9 men nu har vi ju en egen blogg so here it goes:

När jag vaknade i morse insåg jag att jag hade drömt, som så månge gånger tidigare, att vi redan var ute på en resa. Jag hade en skön känsla i kroppen hela morgonen men jag var ändå lite besviken när jag vaknade och förstod att jag inte var i ett varmt land utan i vårt kära, 5 grader kalla, hemland Sverige. Inget ont om Sverige. Absolut inte. Men det är bara det att sommaren alltid tar slut så fort och man går fortfarande i ”sommartankar” men inser varje morgon när man väntar på bussen att man skulle ha tagit en varmare jacka. För att inte tala om att det blir mörkare på kvällarna nu.

Det är väl det jag tror jag kommer uppskatta mest med att resa; att man får välja om man vill ha det varmt eller kallt. Vill man ha det kallt så åker man till ett kallt land. Så enkelt är det 😉

Försöker fortfarande fatta vad mitt beslut för ett och ett halvt år sedan kommer innebära i praktiken. Tror inte jag riktigt förstår vad jag ger mig in i. Eller rättare sagt; jag förstår faktiskt inte det. Jag har ju aldrig gjort något sånt här tidigare. Hur skulle jag kunna förstå? Det är ju skillnad för Roberto. Han har ju redan varit på resande fot flera gånger och under längre perioder. Vad har jag gjort? Tågluffat i Europa. Vad räknas det som?

Nu planerar vi att vara borta länge. Alltså riktigt länge. Längre än vad jag nånsin har varit på semester tidigare. Längre än ett sommarlov.

Kul tanke att tänka; att man ska åka på sommarlov och får komma hem när pengarna är slut snarare än när någon bestämmer att man ska komma hem.

Jonas

Författare: Jonas

Jag tillägnar denna resa min kära far, som på 70-talet körde runt på sin Honda CB750K i Europa. Jag tror farsan skulle hänga med på vår resa om han hade en hoj ;) Som rubriken antyder så heter jag Jonas. Jag föddes 1981 på Södertälje sjukhus och har sedan dess irrat omkring mestadels i Tumba. Bodde ett tag i Flemingsberg men har nu efter ett par vändor i Storvreten och Segersjö bott i Storvreten totalt ca sex år. Jag har jobbat med lite av varje och var inne på mitt elfte jobb innan jag sa upp mig i våras för att resa. Bland det roligaste jag har gjort, förutom att resa, har varit att köra skolklasser i turistbuss på äventyrsresor. Förutom alla jobb jag haft så har jag också hunnit med att pugga lite på KTH, dock så blev jag aldrig färdig men hoppas att få tid och lust till det. Precis som Roberto så värdesätter jag min fritid högt och det jag gillar att göra då är bland annat frilufsliv och modellflyg. Modellflygandet är än så länge ett substitut för att vara pilot vilket jag har velat i hela mitt liv. Jag är också intresserad av teknik och foto/video och hoppas kunna bli bättre på att både fota och redigera film. Det kommer bli mycket fotande och filmande framöver ;) Jag har också hunnit med att ha egen båt, eftersom jag gillar att fiska. Den är tyvärr såld numera och likaså är min första motorcykel.

Inspiration

Jag tittar väldigt mycket på film. Favoritgenre är sagofilmer som Harry Potter och Stardust, men framförallt storfilmer som Gladiator, The Rock och The Green Mile faller in i smaken. Ibland har det även hänt att jag läst en analog bok och då är det Munken som sålde sin ferrari som inspirerat mest. De filmer som inspirerat mig mest inför den här resan är:
  • Into the Wild
  • Babel
  • The Bucket List
  • Motorcycle diaries
  • Long way round med Ewan McGregor och Charlie Boorman
  • Long way down (se ovan)
Jonas Fors Lellkys Facebook-profil Se oxå Robertos sida. Just det. Maila mig på jonas@flyvardagen.nu om du vill berätta något roligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *